3. mini olimpijada

Okolica Vaškega doma Hrpelje je bila v petek, 20. septembra obsijana s soncem in kljub nizkim temperaturam polna otroškega smeha in veselja. Preko 40 otrok iz vrtca Hrpelje in Materija, ter 124 učencev 1., 2. in 3. razredov šole Dragomirja Benčiča – Brkina Hrpelje, je ponosno zakorakalo »po olimpijsko« na športno prizorišče. Pod geslom »pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati« so otroci spoznavali različne športne discipline, olimpijsko gibanje in fair play protokol, saj smo ta dan zmagovalci vsi!

Namen Mini olimpijade je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje. Prav zato smo se že tretje leto zapored Športna zveza Občine Hrpelje – Kozina s svojimi članicami, pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS) in v sodelovanju naše županje in občinskega vodstva ponovno »povezali v eno« in skupaj soustvarjali vrednote športa: odličnost, solidarnost in prijateljstvo.

Po olimpijskem protokolu z olimpijsko zastavo in baklo, ki so jo ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesli otroci, udeleženci Mini olimpijade, je sledila zaprisega športnikov. Ni manjkala niti maskota športa, lisička Foksi. Mini olimpijce pa je seveda pozdravila tudi županja občine Saša Likavec Svetelšek.

S sodelovanjem in različnimi športnimi poligoni pa imajo naša lokalna športna društva priložnost, da se v okolju predstavijo in promovirajo. Tradicionalno so bili z nami:

Naši neustavljivi in neutrudni otroci so se vsi zvrstili na vseh osmih poligonih, zato smo jim na koncu naša županja, podžupanja Irena Stropnik, predstavnica OKS-a Rosana in jaz, predsednica športne zveze podelili še priznanja za udeležbo, sodelovanje in uspešen nastop.

Za pester in prijeten športni dopoldne se zahvaljujemo tudi skladu Živeti s pristaniščem, ter vsem, ki ste poskrbeli za kavo, sadje, malico, prevoz rekvizitov in urejeno prizorišče, brez katerega ne bi bilo naše druženje uspešno. Pri tem nam pomaga tudi Krajevna skupnost Hrpelje.

Letos smo uspeli pridobiti dodatna sredstva na razpisu Fundacije za šport in naša društva dodatno nagraditi za sodelovanje na Mini olimpijadi, saj smo trenerji, vaditelji in organizatorji večinoma zaposleni in za ta dan sodelujemo prostovoljno in si vzamemo dopust. Prav zato pa smo po dogodku vsi skupaj veseli prejeli povabilo naše županje, ravnatelja šole in osebja Vrtca Hrpelje, da si pogledamo nove prostore v vrtcu in skupaj zaključimo druženje s skupnim kosilom.

Ni dovolj besed, s katerimi bi lahko izrazila veliko zadovoljstvo in zahvalo vsakemu posebej in vsem skupaj, da smo složni, da smo povezani in da z velikim ponosom zremo v skupno prihodnost in športni razvoj!
Podpora in sodelovanje občine, vrtca in šole pa so dodatna potrditev, da delamo dobro in strokovno, naše mlade in najmlajše pa vzgajamo z dobrim zgledom za prave vrednote!

Nevenka Ražman
Predsednica ŠZOHK